Bujon (vývar) s vejcem

Recepty, Polévky

Suroviny

300 ml vývar (nejlépe hovězí)
1 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Do bujonového šálku opatrně vložíme nepoškozený žloutek a zalijeme horkým, takřka vroucím vývarem Bujon se žloutkem se podává spíše při slavnostnějších, vícechodových příležitostech jako první, nebo druhý lehký chod před dalšími, zpravidla sytějšími jídly, ale jedná se i o tzv. postelové posilující jídlo pro choré. Bujon podáváme v šálku na podšálku s bujonovou lžící (v současné době spíše v misce s polévkovou lžící), kterou konzument použije či nepoužije podle vlastního uvážení. Čistý bujon lze upíjet po doušcích ze šálku (snažíme se nesrkat). Na rozdíl od mnohých jiných vývarů u hovězího neplatí, že čím kvalitnější (dražší) maso, tím lepší vývar.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!