Tortelli s kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Tortelli:
40 dkg hladké mouky
1 prášek do pečiva
2 lžičky cukru
větší špetka soli
6 lžic oleje
600 ml vody
Kuřecí náplň:
1/2 kg kuřecího masa (na nudličky)
cibule
grilovací koření
sůl
pepř
žampióny v konzervě
loupaná rajčata z konzervy
ledový salát

Postup přípravy receptu

  1. Do misky nasypeme mouku, prdopeč,cukr, sůl, a přidáme olej.

  2. Za stálého míchání pomalu přiléváme vodu, až vznikne velmi řídké těsto - podobné palačinkovému.

  3. Z těsta pečeme na úplně suché teflonové pánvy tenké placičky - tortelli. Pokud se vám budou trhat, přidejte trochu oleje.

  4. Na cibuli osmahneme kuřecí nudličky, přidáme koření, žampióny a rajčata a podusíme vše asi 5 minut. Hotovou směsí plníme tortelli.

  5. Na vychladlou tortellu dáme list ledového salátu, masovou směs, zamotáme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!