Odlehčený jogurtovo-jahodový řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

KORPUS:
5 vajec
5 lžic hladké mouky
5 lžic moučkového cukru
2 lžíce oleje
1 lžíce prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
JOGURTOVÝ KRÉM:
1 velký jahodový jogurt
1 šlehačka
1 želatinový ztužovač Dr.Oetkra
2 cukrářská želatina
jahody
vanilka

Postup přípravy receptu

  1. KORPUS - bílky ušleháme do hustého sněhu, přidáme 3 lžíce cukru, postupně šleháme a přidáváme žloutky, dále přidáme 2 lžíce cukru a 2 lžíce oleje. Ručně vmícháme mouku, prášek do pečiva a kakao. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě.

  2. KRÉM - vyšleháme šlehačku do tuha. V druhé misce podle návodu připravíme ztužovač, ale dáme pouze 50 ml vody. Do vyšlehaného ztužovače přidáme vyšlehanou šlehačku a jogurt.

  3. Na vychladlý korpus natřeme jogurtový ušlehaný krém, poklademe jahodami, nebo jiným ovocem a zalijeme želatinou, kterou připravíme podle návodu. Pokud máme kompotované ovoce, přopravíme želatinu z ovocné šťávy - je chutnější. Celé dáme vychladit minimálně na hodinu do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!