Kuřecí jatýrka v kečupové omáčce

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

300 g jater
olej
sůl
pepř
1 cibule
3-4 stroužky česneku
5 lžic kečupu (lepší je použít pikantní)
50 g šunky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná játra pokrájíme na kousky a opečeme na oleji.

  2. Hotová játra osolíme, opepříme a přendáme je do nahřáté nádoby, aby vydržela teplá.

  3. Do pánvičky přidáme trochu oleje nebo másla, necháme na něm zesklovatět drobně pokrájenou cibuli, přidáme pokrájený česnek na plátky, pokrájenou šunku na nudličky a kečup. Je-li potřeba, přidáme trochu vařící vody a směs necháme přejít varem.

  4. Játra na talíři přelijeme touto směsí a podáváme s rýží. Ozdobíme jemně pokrájeným pórkem či jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!