Bůček s fazolemi
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g libového vepřového bůčku
- 250 g velkých bílých, suchých fazolí
- lžíce sádla
- velká cibule
- 4 -5 stroužků česneku
- 80 g rajčatového protlaku
- 3 lžíce pikantního kečupu
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- sůl
- pepř
- kajenský pepř podle chuti
Postup Bůček s fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Fazole den předem namočené uvaříme s bobkovým listem a kořeníme do měkka. Solíme až po zméknuti. Bůček nakrájený na kostky cca 2x2 cm opečeme na sádle s cibulí dozlatova. Přidáme česnek, po chvíli protlak a kečup.
Maso přendáme do pekáčku, osolíme, opepříme a pečeme na 200 st. přikryté 15 minut. Poté odkryjeme, přidáme scezené fazole a promícháme.
Podlijeme vývarem z fazolí a pečeme dalších cca 30¨- 40 minut na 160 st. do změknutí masa. Občas promícháme a podle potřeby podléváme vývarem z fazolí. Podáváme s chlebem.