Bůček s fazolemi

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g libového vepřového bůčku
250 g velkých bílých, suchých fazolí
lžíce sádla
velká cibule
4 -5 stroužků česneku
80 g rajčatového protlaku
3 lžíce pikantního kečupu
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl
pepř
kajenský pepř podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Fazole den předem namočené uvaříme s bobkovým listem a kořeníme do měkka. Solíme až po zméknuti. Bůček nakrájený na kostky cca 2x2 cm opečeme na sádle s cibulí dozlatova. Přidáme česnek, po chvíli protlak a kečup.

  2. Maso přendáme do pekáčku, osolíme, opepříme a pečeme na 200 st. přikryté 15 minut. Poté odkryjeme, přidáme scezené fazole a promícháme.

  3. Podlijeme vývarem z fazolí a pečeme dalších cca 30¨- 40 minut na 160 st. do změknutí masa. Občas promícháme a podle potřeby podléváme vývarem z fazolí. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!