Boršč z kysaného zelí (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g hovězího a 500 g vepřového masa na polévku
cibule
lžička papriky
rajský protlak
půl sáčku mražené kořenové zeleniny pod svíčkovou
hrst pokrájeného kysaného zelí
červená řepa
celý pepř
3 ks nového koření
2 bobkové listy
sůl
petrželka
kysaná smetana na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Obě masa zalijeme vodou, osolíme, přidáme pepř, bobkový list, nové koření. Vaříme vepřové maso hodinu a půl, hovězí klidně i 3 hodiny. Vývar scedíme.

  2. V hrnci orestujeme cibuli do sklovata, přidáme protlak a lžičku papriky, zarestujeme, zalijeme vývarem. Přisypeme zelí a kořenovou zeleninu a15 minut vaříme, přidáme nastrouhanou červenou řepu. Převaříme.

  3. Přidáme obrané maso, zelenou petrželku, necháme projít varem a odstavíme. Můžeme dochutit kysanou nebo sladkou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!