Vietnamský bůček Bún Chá

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g bůčku bez kůže
dáme nejméně na půl hodiny do mrazáku
Marináda:
2 lžíce rybí omáčky
1 lžíci sójové omáčky tmavé
1 lžíci rýžového octu
1 lžíci arašídového oleje
nadrobno nasekaný česnek
3 lžíce hnědého cukru
čerstvě mletý čerstvý pepř
1 malou cibuli nakrájená na půlkolečka
Omáčka:
2 lžíce rýžového octu
2 lžíce cukru
4 lžíce horké vody
2- 2,5 lžíce rybí omáčky, postupně přidáváme podle chuti
jemně nasekaný stroužek česneku
pár koleček mrkve
dle chuti nasekanou chilli papričku

Postup přípravy receptu

  1. Bůček vyndáme nejméně na půl hodiny do mrazáku a po vyjmutí ho ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do marinády, důkladně promícháme a v uzavřené misce dáme nejméně na hodinu do chladu.

  2. Plech vyložíme papírem na pečení (i strany) a klademe řady bůčku, na kterém není cibule. Zbylou marinádu můžeme použít k potření plátků. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme/ grilujeme, až zkaramelizuje a bude křupavý.

  3. Než se bůček upeče, připravíme rýžové nudle dle návodu na obalu a omáčku k podávání. Na omáčku – Nuóc Chám v misce smícháme ocet, cukr, horkou vodu a postupně přidáváme rybí omáčku. Mícháme a ochutnáváme, až do chuti kterou chceme mít. Přidáme česnek, mrkev a kdo má rád, i chilli papričku.

  4. Do misky vložíme nudle, poklademe plátky bůčku a buď podáváme omáčku zvlášť k namáčení soust nebo nalijeme přímo na porce. Můžeme ozdobit lístky koriandru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!