Briošky

Recepty, Moučníky

Suroviny

650 g hladké mouky
275 g másla
4 vejce
60 g moučkového cukru
42 g droždí
4 lžíce vlažného mléka
1 lžíce cukru
2 špetky soli

Postup přípravy receptu

  1. Mléko smícháme s droždím, lžící mouku, cukrem a necháme vzejít kvásek.

  2. Mouku smícháme s cukrem, přidáme vejce a kvásek - vypracujeme hladké těsto, do kterého postupně zapracováváme změklé máslo.

  3. Necháme 1 hod kynout.

  4. Během kynutí těsto obracíme a stlačujeme zpět, poté zabalíme a přes noc necháme odpočívat.

  5. Druhý den formujeme různé tvary (šneky, šátečky, bochánky,..), můžeme plnit tvarohem, posypat mandlemi, potřít cukrovým rozvarem apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!