Staročeské buchty s tvarohem a povidly

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
21 g droždí
3 dl mléka
1 vejce
125 g másla
špetka soli
2 lžíce cukru krupice
Náplň:
250 g tvarohu
2 lžíce cukru
1 vanilkový pudink
4 lžíce mléka
povidla
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, rozdrolíme droždí, posypeme cukrem, zalijeme polovinou teplého mléka a necháme vzejít.

  2. Až máme kvásek hotový přidáme vejce, roztavené máslo (ne horké!!!), zbytek mléka, sůl a vypracujeme v hladké těsto.

  3. Těsto přikryjeme a necháme na teplém místě kynout alespoň 1 hodinu.

  4. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň a to smícháním všech ingrediencí.

  5. Po vykynutí si zapneme troubu na 180 °C.

  6. Těsto si na pomoučeném vále(podložce) rozdělíme na 15 ks, které rozplácneme a každý naplníme lžící tvarohu a lžičkou povidel, zabalíme a skládáme na vymazaný pekáč.

  7. Potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!