Makové briošky

Recepty, Moučníky

Suroviny

600 g hladké mouky
1/2 kostky kvasnic
150 ml vody
150 ml mléka
100 g rozpuštěného másla
80 g cukru
1 lžička soli
2 vejce
strouhaná citronová kůra
2 lžíce rumu
1 vanilkový cukr
mléko
mák

Postup přípravy receptu

  1. Mléko s vodou osladíme a ohřejeme na teplotu lidského těla, rozdrobíme do něj kvasnice a necháme je vzejít.

  2. V míse smícháme mouku, zbylý cukr, vanilkový cukr, sůl, žloutky, strouhanou citronovou kůru a rum, nakonec střídavě vléváme vzejitý kvásek a rozpuštěné máslo.

  3. Vypracujeme vláčné a nelepivé těsto, které necháme půl hodiny kynout, pak těsto přemícháme a necháme znovu nakynout.

  4. Vykynuté těsto na vále rozdělíme na 18 dílků, z každého dílku vyválíme váleček, ze kterého uděláme suk.

  5. Suky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, necháme je 30 minut kynout.

  6. V misce rozmícháme bílky s kapkou mléka, suky potřeme a posypeme mákem.

  7. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 200 st. do zhnědnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!