Lilek plněný játrama s parmezánem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 lilek
500 g kuřecích jater
1 masox
2 bíle papriky
1 červená paprika
1 jarní cibulka
1 červená cibule
česnek
sůl
černý pepř
zázvor
bazalka
sójová omáčka
chilli omáčka
plnotučná hořčice
olej
Eidam
Parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Lilek podélně rozkrojíme, lžící vydlabeme dužinu a dáme bokem. Rozkrojený lilek zevnitř osolíme a necháme minimálně 10 minut vypotit. Poté lilek vytřeme ubrouskem.

  2. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, vložíme játra a orestujeme, k tomu přidáme bazalku, lžíci plnotučné hořčice a trošku chilli omáčky.

  3. Asi po 5 minutách přidáme pokrájenou dužinu z lilku, nakrájenou červenou a bílou papriku na nudličky, jarní a červenou cibulku na drobno, kousek rozmačkaného česneku a dle chuti nastrouhaný zázvor. Zakápneme sójovou omáčkou, masox a opepříme.

  4. Když je všechna zelenina měkká a chutě se spojí, sundáme z ohně.

  5. Vydlabaný lilek potřeme česnekem, plnotučnou hořčicí a posypeme nastrouhaným parmezánem. Naplníme směsí.

  6. Pečeme v troubě při 200°C cca 25 min. Pak posypeme sýrem (eidam + parmezán) a ještě 5 minut zapékáme, aby se sýr roztekl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!