Briošky - brioche

Recepty, Moučníky

Suroviny

2,5 PL cukru
15 g kvasnic
250 g hladké mouky
3 vejce + 1 vejce na potření
1/2 KL soli
125 g másla
35 ml mléka

Postup přípravy receptu

  1. Do mléka dáme cukr droždí a trošku mouky, necháme asi 15 minut vzejít kvásek, přidáme zbylou mouku, vejce, sůl a necháme robot řádně promíchat, až se těsto přestane lepit na stěny.

  2. Po částech přidáváme máslo a vždy čekáme, až se každá část řádně zapracuje do těsta. Těsto necháme robotu vypracovat, až se leskne. Nyní ho dáme na dvě hodiny do lednice.

  3. Těsto znova prohněteme a dáme kynout na 1 a 1/2hodiny nebo na noc do lednice.

  4. Nyní ho rozdělíme po 35 g a umotáme spirálky anebo dáme do brioškových formiček. Necháme kynout dalších 1 a 1/2 hodiny.

  5. Potřeme vajíčkem smíchaným s troškou mléka, sypeme mákem a pečeme v rozpálené troubě na 230°C cca 15 minut.

  6. Rozkrojíme a mažeme máslem anebo marmeládou, jakou máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!