Kuřecí křidélka podle Palivce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

20 ks kuřecích křidélek
4 stroužky česneku
1 lžička zázvoru
100 ml sladké chilli omáčky
4 lžíce sójové omáčky
1-2 lžíce škrobové moučky
3 lžíce sladkého kečupu
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka dobře omyjeme a odlomíme z nich poslední malý a skoro bezmasý článek.

  2. Ve míse smícháme marinádu ze všech surovin s výjimkou škrobové moučky.

  3. Troubu předehřejeme na 200 °C.

  4. Křídla pomícháme s připravenou omáčkou a strčíme do předehřáté trouby.Občas zamícháme (obrátíme) a případně podlijeme vodou. Pečeme asi 40 minut.

  5. Po této době vyndáme z trouby a přelijeme cca 2 dl vody s rozmíchanou škrobovou moučkou a řádně promícháme, aby nám sosík“ obalil každé křidélko.

  6. Vrátíme na dopečení do trouby, stačí přibližně 10 – 15 minut, mezitím 1-2x znovu promícháme, aby křidélka byla obalená zahuštěnou šťávou ze všech stran. Podáváme horké s chlebem a se syrovou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!