Pikantní pangasius v pivním těstíčku s veselými bramborami

Recepty, Ryby

Suroviny

2-3 filety pangasia
10 dkg hladká mouka
1,5 dcl pivo
grilovací koření
sůl
olej na smažení
Příloha:
brambory
mrkev
pastinák
řapíkatý celer
cibule
česnek
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Osušené filety pangasia nakrájíme na širší pruhy, obalujeme v těstíčku, které jsme vyrobili smícháním piva, hladké mouky a gril. koření /na koření nešetříme/ a klademe na rozpálený olej, kde smažíme po obou stranách asi 2+2 minuty.

  2. Osmažené filety klademe na sítko nebo ubrousek k odstranění přebytečného tuku.

  3. Jako přílohu uvaříme brambory, které jsme společně s mrkví a pastinákem nakrájeli na 2-3 cm kostičky, nať celeru asi na 1 cm dlouhé kousky, v polovině vaření přidáme nahrubo pokrájenou cibuli a plátky česneku /na cibuli a česneku nešetřete, dají pikantní chuť/, nezapomeneme osolit. Po zcezení brambor můžeme vmíchat petrželovou nať ap.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!