Pikantní pangasius v pivním těstíčku s veselými bramborami
Recepty, RybySuroviny
- 2-3 filety pangasia
- 10 dkg hladká mouka
- 1,5 dcl pivo
- grilovací koření
- sůl
- olej na smažení
- Příloha:
- brambory
- mrkev
- pastinák
- řapíkatý celer
- cibule
- česnek
- petrželka
Postup Pikantní pangasius v pivním těstíčku s veselými bramborami
Postup přípravy receptu
-
Osušené filety pangasia nakrájíme na širší pruhy, obalujeme v těstíčku, které jsme vyrobili smícháním piva, hladké mouky a gril. koření /na koření nešetříme/ a klademe na rozpálený olej, kde smažíme po obou stranách asi 2+2 minuty.
Osmažené filety klademe na sítko nebo ubrousek k odstranění přebytečného tuku.
Jako přílohu uvaříme brambory, které jsme společně s mrkví a pastinákem nakrájeli na 2-3 cm kostičky, nať celeru asi na 1 cm dlouhé kousky, v polovině vaření přidáme nahrubo pokrájenou cibuli a plátky česneku /na cibuli a česneku nešetřete, dají pikantní chuť/, nezapomeneme osolit. Po zcezení brambor můžeme vmíchat petrželovou nať ap.