Bramborové šišky plněné špenátem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g vařených brambor (den dopředu)
250 g hrubé mouky
sůl
---
500 g listového baby špenátu
100 g vařené uzené krkovičky vcelku
3-4 stroužky česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory vařené den předem jemně nastrouháme a smícháme s hrubou moukou.

  2. Těsto osolíme a na pomoučeném vále dobře propracujeme.

  3. Rozdělíme na dvě poloviny a z každé vytvarujeme váleček, který rozkrájíme na deset koleček.

  4. Špenát spaříme vroucí vodou a necháme oschnout. Poté ho nasekáme a promícháme s nadrobno nakrájeným uzeným masem a česnekem, utřeným se solí.

  5. Na kolečka těsta, která dlaní lehce rozplácneme, navrstvíme špenátovou náplň. Zabalíme, utvoříme šištičky a vaříme je v osolené vodě dokud nevyplavou. Od té doby počítáme ještě tři minuty varu a šišky scedíme.

  6. Podáváme horké, přelité na sádle dozlatova osmaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!