Trhané kuře s medovo - česnekovou omáčkou (v pomalém hrnci)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa s kostí (motýlek... maso s kostí bude ve finále šťavnatější)
3 stroužky česneku
2 PL medu
4 PL sójové omáčky
3 PL ústřicové omáčky nebo hoisin
svazek jarních cibulek
2 PL oleje
chilli vločky nebo posekaná feferonka
1 KL solamylu
sůl
sezam na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a vložíme kostí dolů do pomalého hrnce.

  2. Z medu, sójové a hoisin omáčky, rozdrceného česneku, najemno nakrájených bílých částí cibulek, chilli a oleje vymícháme směs, kterou nalijeme přes maso. Uzavřeme a hrnec nastavíme na stupeň II na 2,5 hodiny. Maso se nám krásně uvaří a zůstane šťavnaté.

  3. Poté maso vyjmeme, na prkénku pomocí vidličky natrháme na vlákna.

  4. Omáčku nalijeme do pánve, přidáme solamyl rozmíchaný v 1PL vody a svaříme. Maso dáme do misky, přilijeme omáčku a dobře promícháme.

  5. Podáváme s rýží posypanou zelenou částí cibulek, popř. sezamem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!