Pomazánka s dýní Hokkaido

Recepty, Pomazánky

Suroviny

200 g očištěné dýně Hokkaido
400 g žervé (použila jsem domácí Lučinu ze dvou ½ kg jogurtů)
1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
3 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce Francouzské hrubozrnné hořčice
1 plátek másla (cca 1cm silný)
sůl podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Dobře umytou, semínek zbavenou, ale neoloupanou dýni nakrájíme na drobnější kostičky.

  2. V kastrolu rozehřejeme plátek másla, přidáme dýni a orestujeme. Zakápneme malým množstvím vody a pod pokličkou dusíme přibližně 8 minut. Poté necháme případnou tekutinu prudce odpařit a dýni necháme vystydnout.

  3. Chladnou dýni rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme žervé a dobře ušleháme.

  4. Dále přidáme cibuli, chilli omáčku a hořčici a opět všechno dobře promícháme.

  5. Podle potřeby dochutíme solí a dáme vychladit. Pomazánku mažeme na pečivo, nebo ji použijeme jako podklad na obložené chlebíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!