Bramborové halušky se zelím a uzeným

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Na halušky:
500 g brambor
240 g polohrubé mouky
1 vejce
sůl
Dále:
1 kysané zelí nebo ve sklenici (kdo jak má rád)
uzenina dle výběru každého

Postup přípravy receptu

  1. Jako první dáme do hrnce vařit osolenou vodu na halušky. Mezitím oloupeme a nastrouháme na jemno brambory. Přidáme mouku, sůl, vejce a propracujeme vařečkou těsto.

  2. Osmažíme cibuli, přidáme slaninu nebo uzené a orestujeme. Přidáme zelí a dusíme dle chuti každého. Já přidávám i cukr dle kyselosti.

  3. Když se začne vařit voda, protlačíme přes síto na halušky a krátce vaříme. Pak vše promícháme se zelnou směsí a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!