Rodinná květáková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 středně velký květák
2 větší mrkve
5 středně velkých brambor
1 cibule
1 lžička celého kmínu
2 lžíce jemné krupičky
10 kuliček nového koření celé
1 masox
1 vejce
1 cm plátek másla
Podravka na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Květák si očistíme a rozdělíme na menší růžičky.

  2. Přidáme do většího hrnce vodu dle potřeby a vložíme do něj růžičky květáku.

  3. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce a dáme vařit společně s mrkví a cibulí. Dále přidáme kmín, nové koření, masox a z másla odkrojíme cca 1cm plátek a přidáme do hrnce.

  4. Až nám změkne cibule a mrkev, tak je vyndáme. Mrkev nastrouháme na jemno a cibuli zpracujeme na menší kousky a vložíme zpět do hrnce. Povaříme než nám změknou brambory a květák.

  5. Poté si v hrnku rozkvedláme vejce a přidáme do polévky.

  6. Na zahuštění použijeme dvě lžíce jemné krupičky.

  7. Necháme dojít a na dochucení použijeme podravku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!