Bramborové dukátky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6 středně velkých brambor
3 lžíce olivového oleje (může být i obyčejný)
gyros koření
sůl
sádlo
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Středně velké brambory oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Namažeme si plech sádlem a dukátky pokládáme těsně vedle sebe tak, aby se nepřekrývaly.

  2. Rozpálíme troubu a mezitím si přichystáme marinádu: olej, koření, kdo má rád i prolisovaný česnek a potíráme každý brambor (stačí jen z jedné strany).

  3. Takto vložíme plech do trouby a pečeme asi 30 minut na 200°C.

  4. Osolíme a podáváme s jakýmkoliv masem:)) Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!