Hrachová polévka s hráškem

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g hrachu - žlutý, předvařený
1 l vody
1 mrkev
1 sterilovaný hrášek - malý 210 g
1 lahůdková cibulka i s natí
4 stroužky česneku
1 lžička soli - používám himalájskou
hrst naklíčené fazole mungo

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnutý hrách zalijeme asi litrem vody, přivedeme k varu a při střední teplotě a za občasného promíchání vaříme, dokud hrách nezměkne. Trvá to asi 45 min. Těsně před koncem vaření přidáme sůl.

  2. Hrách rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši, případně rozředíme přidáním vody. Záleží na tom, jakou kdo má rád hustotu.

  3. Přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a ještě chvilku povaříme.

  4. Vypneme plotýnku, přidáme prolisovaný česnek, hrášek bez nálevu, naklíčené fazole a nakrájenou cibulku. Už nevaříme, necháme jen chvilku odstát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!