Bramborové bulky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

1 kg vařených brambor
asi 350 g hrubé mouky
2 lžíce soli
2 vejce
50 ml mléka
3-4 trojúhelníčky taveného sýra
10 g sušeného droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny dáme mléko, rozkvedlané vejce, sůl, sýr, nastrouhané nebo prolisované brambory, hrubou mouku a nakonec droždí.

  2. Spustíme program na přípravu těsta. Zpočátku musíme pekárně trochu pomoci, dohlédnout, aby rovnoměrně těsto zpracovávala. Případně přidat trochu mouky.

  3. Když vykyne, nabíráme pomoučenou lžící těsto, klademe na plech na pečící papír.

  4. Pečeme na 180°C asi 20 minut. Zespodu hnědnou víc než navrchu. Můžete posypat i semínky podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!