White chocolate berry Cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g bílé čokolády
600 g tvarohového sýra Lučina (Philadelphia)
250 ml smetany ke šlehání
50 g cukru
1 balení Amaretových sušenek
5 lžic jahodového džemu
250 g jahod (malin, borůvek nebo ostružin)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si vymažeme formu, ve které budeme dort dělat, nejlépe drží hřbet. Do vymazané formy vložíme potravinářskou folii, tak aby nám přesahovala kousek přes okraj.

  2. Bílou čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni.

  3. Smícháme sýr, smetanu a cukr (utřeme do hladka), poté přidáme téměř vychladlou bílou čokoládu a velmi dobře promixujeme, aby nebyly hrudky!

  4. Půlku takto našlehané směsi nalijeme do vyložené formy.

  5. Rozmačkáme cca 50g ovoce se 2 lžícema džemu a tímto potřeme smetanový krém, přidáme druhou polovinu krému tak aby forma nebyla plná úplně na okraj, musíme nechat místo na vmáčknutí amaretových sušenek. (Pouze jemně zatlačíme dovnitř, tak aby byly ve stejné rovině jako okraj formy!

  6. Necháme přes noc ztuhnout v lednici, druhý den vyklopíme formu na talíř opatrně sejmeme folii.

  7. Rozmixujeme 100g ovoce a přidáme zbývající džem, tuto směs přivedeme k varu a před servírováním polejváme touto polevou a podáváme se zbylým čerstvým ovocem!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!