Kadlíkovo kuře na čemsi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
1 kg brambor
3 vejce
3 rohlíky
1 zakysaná smetana
1/2 kg kysaného zelí
3 hrsti sušených hub
200 gramů kuřecí žaludky
200 gramů uzeného plecka
3 veliké cibule
Trochu brokolice
Česnek
sůl
pepř
majoránka
tymián
sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kuře jsem večer předem naporcoval na menší kousky, pořádně načesnekoval a nechal přes noc odležet.

  2. Ráno pak jsem oškrabané brambory nastrouhal, půlku nahrubo, půlku jemně, v hrnci uvařil očištěné kuřecí žaludky s pořádnými hrstmi sušených hub (použil jsem směs holubinek nazelenalých a bedlí).

  3. Rohlíky jsem nakrájel, zakydal kysanou smetanou… Ty kousky, které nenasákly, a byly pořád tvrdší, jsem přesvědčil zakápnutím vodou z kysaného zelí, kteréžto jsem překrájel, a i s uvařenými houbami, žaludky, vejci a kořením vmíchal do brambor.

  4. Na plechu jsem zpěnil cibuli a kostky uzeného. Na toho jsem nalámal pár posledních kousků přerostlé brokolice, a vylil směs. Nahoru jsem naskládal kůží nahoru porce kuřete, okořenil, a dal péct. Pekl jsem dlouho, plynová trouba stávkovala.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!