Borůvková roláda s krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
4 vejce (rozdělit žloutky a bílky)
4 lžíce krystalového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
Krém:
2 vejce
150 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 celá Hera (nebo máslo)
Ostatní:
borůvkový džem částečně s celými borůvkami
olej na potření pečícího papíru
špetka soli do bílků na sníh

Postup přípravy receptu

  1. Na začátku si ušleháme na nejvyšší rychlost sníh z bílků se špetkou soli do tuha a dáme si ho do lednice do doby, než ho budeme potřebovat.

  2. Ušleháme si žloutky s cukrem krystalovým i vanilkovým do pěny-zvětší objem! Pak lehce a rychle přišlehneme po lžicích mouku a nakonec vmícháme sníh, který máme v lednici-nešlehat, jen lžící, nebo vařečkou!.

  3. Na plech si dáme pečící papír, ten potřeme olejem - jde po upečení nádherně sundat, vylijeme těsto, uhladíme ho a dáme do vyhřáté trouby na 170-180°C a pečeme do lehce růžova, těsto hlídáme, je hotové za pár minut.

  4. Upečené těsto vyndáme, necháme vystydnout a uděláme si krém - ušleháme vejce s cukrem krupicovým i vanilkovým mírně do pěny, pak přidáme nakrájenou, nebo nastrouhanou Heru a ušleháme jemný hladký krém.

  5. Když nám těsto vychladlo, potřeme ho borůvkovým džemem a na něj natřeme krém, kterého si necháme tak 1/3 navrch rolády a můžeme smíchat s 1 lžící borůvkového džemu pro barvu.

  6. Po namazání zlehka srolujeme, vršek potřeme ještě krémem a pokud nám zbyde, můžeme ještě podle naší fantazie ozdobit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!