Dort s rychlým čokoládovým mousse

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
400 ml hladké mouky
100 ml cukru
2 vejce
250 ml smetany ke šlehání
1 prášek do pečiva
4 Pl čokoládového kapučína (prášek)
Mousse:
250g polotučného tvarohu (vanička)
250ml smetany ke šlehání
1 čokoládový pudink bez vaření (Dr.Oetker)
100g kvalitní hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Všechny ingredience smícháme a vytvoříme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části.

  2. Do jedné vmícháme sypké kapučíno (případně trochu povolíme mlékem) a obě těsta střídavě po lžících naléváme do středu dortové formy. Dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C asi na 25 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí. Korpus necháme ve formě vychladnout.

  3. Čokoládu nastrouháme na hoblinky. Ve vodní lázni necháme ohřát asi 4 PL smetany a asi 3/4 nastrouhané čokolády v ní rozpustíme (zbytek ponecháme na dozdobení dortu).

  4. Do vyšší nádoby nebo do nádoby šlehače dáme tvaroh, zbylou smetanu, vsypeme pudinkový prášek a společně šleháme asi minutu. Poté začneme pomalu přilévat rozpuštěnou, ještě vlažnou čokoládu. Našleháme do hustého krému, který naneseme na vychladlý korpus, posypeme zbylými čokoládovými hoblinkami a dáme vychladit.

  5. Po vychlazení a zatuhnutí krému dort opatrně uvolníme z formy a podáváme, třeba k odpolednímu kafíčku...:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!