Zapečená sněhová vejce

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

4 plátky veky nebo toustu
4 vejce
máslo
bazalka (nebo jiné oblíbené bylinky)
sůl
pepř
petrželka nebo pažitka
nastrouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 200 °C. Tousty pomažeme máslem.

  2. Bílky opatrně oddělíme od žloutků. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.

  3. Do hotového zamícháme bazalku a poklademe na tousty. Uprostřed uděláme důlek a opatrně položíme žloutek.

  4. Osolíme, opepříme a vložíme do vyhřáté trouby. Zapečeme do zlaté barvy a ztuhlosti žloutků jak máte rádi. My raději tekutější, případně to přikryjeme alobalem. Horké zasypeme sýrem a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!