Bílková poleva na perníčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 bílek
10 velmi mírně navršených lžic moučkového cukru
1 lžička citronové šťávy
1 lžička bramborového škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Bílek vyklepneme do misky a zbavíme ho poutek. Prosejeme co nejjemnějším sítkem cukr, přidáme citron a šleháme co nejvyšší rychlostí až bílek zhoustne.

  2. Pak do toho prosejeme škrob a mícháme do pevné hmoty. Pokud máte větší bílek, přidejte cukr, pokud je to příliš husté, přidejte citron. Správně hustá poleva by na metlách šlehače měla držet špičky a nesmí stékat.

  3. Na zdobení je ideální používat igelitové sáčky. Plnění polevy do sáčku si usnadníte tak, když sáček postavíte do vyšší nádoby a pohodlně naplníte.

  4. Pokud chcete polevu barvit, kápněte barvu do sáčku s polevou, uzavřete a rukou promněte.

  5. Zdobení začněte tím, že si u sáčku odstřihnete ostrými nůžkami růžek.

  6. Pokud vybarvujete větší plochy, nejdříve si nakreslete obrys, nechte trochu zaschnout a pak vyplňte střed.

  7. Pokud polevu nespotřebujete, nechte jí v sáčku, dejte jí zpátky do té vyšší nádoby a uschovejte v chladnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!