Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem

Recepty, Saláty

Suroviny

2 středně velká kuřecí prsa
1 lžíce řepkového oleje
1/2 hlávky pekingského zelí
1 velká mrkev
1 menší cibule
2-3 stroužky česneku
asi 3 cm velký kousek zázvoru
1 červená čili paprička
3 lžíce sezamového oleje
2 lžíce rýžového nebo vinného octa
sůl
pepř
grilovací koření
bílý sezam

Postup přípravy receptu

  1. Prsa nakrájíme na nudličky a okořeníme grilovacím kořením. Na pánvi rozehřejeme lžíci řepkového oleje a maso opečeme doměkka. Hotové vyndáme z pánve a odložíme stranou do tepla.

  2. Do uvolněné pánve přilijeme 2 lžíce sezamového oleje. Oloupeme cibuli, stroužky česneku i zázvor, vše nakrájíme na droboučké kostičky a na pánvi krátce osmahneme.

  3. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, mrkev nastrouháme na hrubé slzy a oboje přidáme do pánve k cibulové směsi. Necháme 5 minut smažit. Pak osolíme, opepříme a přimícháme nakrájenou čili papričku. Nakonec salát dochutíme octem.

  4. Na talíř nandáme porci hotového salátu, obložíme kuřecím masem a navrch posypeme sezamovým semínkem. Podáváme s plátkem tmavé bagetky jako lehkou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!