Sýrovo-smetanové telecí řízky

Recepty, Jiné maso

Suroviny

cca 600 g telecích řízků
sůl
pepř mletý
hladká mouka
2 vejce
120 g zakysané smetany
120 g sýru gouda (nebo čedar...)
strouhanka
sádlo, máslo nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Z telecího masa nakrájíme plátky, které po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  2. V misce vyšleháme vejce se špetkou soli, vmícháme kysanou smetanu a nastrouhaný sýr. Plátky v těstíčku obalíme, poté přendáme obalit i do čerstvě nastrouhané strouhanky ze starších, ne zcela tvrdých rohlíků a ihned smažíme v pánvi s roztopeným sádlem nebo máslem v kombinaci olejem, nepříliš zprudka, dozlatova, z obou stran.

  3. Pokud chceme, můžeme pro obměnu do těstíčka přidat jemně nasekanou čerstvou petrželku nebo lžičku sušeného česneku.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti: vařené, šťouchané, kaše...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!