Bavorské vdolečky s tvarohovým krémem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- Na těsto:
- 2 sáčky sušeného droždí
- 250 ml vlažného mléka
- 3 PL cukru
- 1/2 čl soli
- 2 PL rumu
- 3 PL rozpuštěné Hery
- 1 PL rozpuštěného sádla
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 500 g hladké mouky
- Na zdobení:
- povidla + s rumem
- 1 malá zakysaná smetana
- tvaroh - vanička
- 1 malá šlehačka
- 1 ztužovač šlehačky
- 2 PL moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
Postup Bavorské vdolečky s tvarohovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Do domácí pekárny dám mouku promíchanou s cukrem, droždím a solí.
Do vlažného mléka rozklepnu vejce, jeden žloutek a rozpuštěné máslo - rozkvedlám a naleju do směsi v domácí pekárně - dám na program Kynuté těsto.
Ke konci hnětení přidám rozpuštěné sádlo. Pak nechám vykynout asi tak 30-40 minut.
Těsto vyválím na 0,5 cm a vykrajuji kolečka o průměru cca 8 cm. Do těch udělám závažíčkem důlek a vkládám do rozpáleného oleje důlkem dolů.
Vařečkou přitlačuju vdolek k pánvičce aby se nenafoukl a pak obrátím. Usmažené vdolky pokládám na tác s ubrouskem důlkem dolů.
Vychladlé vdolky potřu povidly s rumem (do středu) a kolem povidel zdobičkou zdobím tvarohovým krémem.
Pocukruju nakonec moučkovým cukrem.
Tvarohový krém: Tvaroh, cukr, zakysanou smetanu se šlehačkou a ztužovač šlehačky dám do mísy a vyšlehám v krém (cca 5 minut - konzistence tak, aby s ním šlo zdobit).