Bavorské vdolečky s tvarohovým krémem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Na těsto:
2 sáčky sušeného droždí
250 ml vlažného mléka
3 PL cukru
1/2 čl soli
2 PL rumu
3 PL rozpuštěné Hery
1 PL rozpuštěného sádla
1 vejce
1 žloutek
500 g hladké mouky
Na zdobení:
povidla + s rumem
1 malá zakysaná smetana
tvaroh - vanička
1 malá šlehačka
1 ztužovač šlehačky
2 PL moučkového cukru
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny dám mouku promíchanou s cukrem, droždím a solí.

  2. Do vlažného mléka rozklepnu vejce, jeden žloutek a rozpuštěné máslo - rozkvedlám a naleju do směsi v domácí pekárně - dám na program Kynuté těsto.

  3. Ke konci hnětení přidám rozpuštěné sádlo. Pak nechám vykynout asi tak 30-40 minut.

  4. Těsto vyválím na 0,5 cm a vykrajuji kolečka o průměru cca 8 cm. Do těch udělám závažíčkem důlek a vkládám do rozpáleného oleje důlkem dolů.

  5. Vařečkou přitlačuju vdolek k pánvičce aby se nenafoukl a pak obrátím. Usmažené vdolky pokládám na tác s ubrouskem důlkem dolů.

  6. Vychladlé vdolky potřu povidly s rumem (do středu) a kolem povidel zdobičkou zdobím tvarohovým krémem.

  7. Pocukruju nakonec moučkovým cukrem.

  8. Tvarohový krém: Tvaroh, cukr, zakysanou smetanu se šlehačkou a ztužovač šlehačky dám do mísy a vyšlehám v krém (cca 5 minut - konzistence tak, aby s ním šlo zdobit).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!