Bavorské vdolky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
25 g droždí
40 g cukr krupice
250 ml mléka
30 g rozpuštěného másla
2 vejce
špetka soli
4 lžíce rumu
povidla
2 vaničky tvarohu
3 - 4 vanilkové cukry

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy od robota jsem prosela hladkou a polohrubou mouku. Do mouky jsem udělala důlek, do kterého jsem nadrobila droždí. Droždí jsem zasypala trochou cukru, zalila trochou vlažného mléka a zasypala moukou. Mísu jsem přikryla utěrkou a na teplém místě jsem nechala vzejít kvásek, trvá to asi 15 minut.

  2. Po vykynutí kvásku jsem do mísy přidala sůl, zbylý cukr, rozpuštěné máslo, zbylé mléko, vejce, rum a robota jsem nechala vypracovat těsto. Protože jsem ho měla řídké, přisypala jsem do těsta mouku a vařečkou jsem vypracovala vláčné těsto, které jsem nakonec zasypala trochou mouky. Mísu jsem opět přikryla utěrkou a těsto jsem dala na 30 minut kynout na teplé místo.

  3. Vykynuté těsto jsem přendala na pomoučněnou pracovní plochu a ještě ho propracovala. Těsto jsem rozválela na plát silný asi 2 cm a vykrajovala jsem kolečka. Kolečka jsem nechala kynou dalších 10 minut a potom jsem do nich udělala důlek.

  4. Vdolky jsem smažila v kastrůlku v rozpáleném oleji dozlatova. Po usmažení jsem je dala okapat na ubrousek.

  5. Vdolků jsem měla 25 a ze zbylého těsta jsem udělala pletence.

  6. Vdolky jsem dozdobila povidly a ochuceným tvarohem. Tvaroh a cukry jsem vyšlehala ručním mixérem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!