Bábovka s vlašskými ořechy

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
120 g másla
240 g piskoveho cukru
1/4 l mléka
250 g polohrubé mouky
100 g strouhanych vlašských ořechů
1 prášek do pečiva
strouhané citronová kůra
vanilkový cukr
tuk a mouka na formu

Postup přípravy receptu

  1. Cukr utřeme se změklým máslem a postupně zašleháváme žloutky. Bílky oddělíme a ušleháme na hustý sníh. Do něj zašleháme vanilkový cukr.

  2. Do žloutkové směsi vyšlehané do pěny pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva, mleté ořechy, mléko, nastrouhanou kůru z dobře omytého citrónu a nakonec těsto zlehčíme hustým bílkovým sněhem.

  3. Formu na bábovku vymastíme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto do ni vlijeme, urovnáme a bábovku dáme do předehřáté trouby.

  4. Pečeme pomalu při nepříliš vysoké teplotě. Asi po půl hodině píchneme do bábovky špejlí, abychom se přesvědčili, zda je upečená. Pokud na špejli nelepí těsto, bábovku vyklopíme a pocukrujeme a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!