Anglický moučník

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 dkg másla
2 vejce
18 dkg cukru
3 dkg kakao
3/4 šálku mléka
12 dkg polohrubé mouky
1/2 kypřící prášek do pečiva
špetka soli
1 šlehačka
čokoládová poleva
ovoce
kompot

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme se žloutky. Přidáme cukr, kakao a po lžičkách vlažné mléko. Přidáme do toho prosátou mouku s kypřícím práškem. Ušleháme sníh z bílků se špetkou soli a vmícháme lehce do směsi.

  2. Obdélníkovou chlebíčkovou formu vytřeme máslem, vysypeme moukou, vlijeme vláčné těsto. Pečeme cca 40 minut v mírně vyhřáté troubě.

  3. Prochladlý moučník vyklopíme z formy. Po úplném vychladnutí v polovině podélně prokrojíme, spodní půlku potřeme marmeládou a přiložíme druhou polovinu. Moučník polijeme čokoládovou polevou a necháme v lednici nejméně 2 hodiny.

  4. Moučník nakrájíme na 14 stejných porcí, ozdobíme ovocem a šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!