Pečená kuřecí stehna plněná medvědím česnekem a sýrem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna
sůl dle potřeby
12 g másla
30 g tvrdého sýra
medvědí česnek dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna zespodu nařízneme podél stehenní kosti, tu v kloubu zlomíme a odstraníme. Přebytečnou kůži ponecháme. Rozřízlé maso jemně osolíme, položíme plátek másla a na něj přidáme kopeček jemně nakrájeného medvědího česneku smíchaného se strouhaným, nebo jemně nakrájeným sýrem. Maso sepneme kovovými jehlami a osolíme i na povrchu.

  2. Naplněná stehna jsem pekla zhruba 1 hodinu v menší remosce, na začátku pečení jsem přidala malinko vody. Kdo nevlastní remosku, upeče klasicky v troubě.

  3. Upečená stehna vyjmeme, odstraníme jehly, maso šikmo překrojíme a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!