Zimní čaj

Recepty, Nápoje

Suroviny

1 kg ovoce (muze byt mražené i čerstvé)
(hrušky, jablka, pomeranče, brusinky, jahody, maliny...)
1 kg cukru krystal
2 dcl rumu (nemusi byt)
1 citron
3 nemleté hřebíčky
lžička skořice

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce nakrajime na kousky (jablka a hrusky nemusime loupat). Ve vetsi misce smichame ovoce a cukr, pridame rum, citron(nakrajeny na kousky), skorici a hrebicek. Vse promichame a dame do vyhrate trouby v hlubsim pekaci na 220 stupnu, na cca 45 minut. Pecte tak dlouho, aby ovoce pustilo stavu. Podle toho se ridte, cas peceni je pouze orientacni, protoze kazdy ma jinou troubu. Behem peceni obcas promichejte. Po upeceni, jeste horke, dejte do sklenicek, zavickujte a otocte na 5 minut vzhuru nohama. Podavame tak, ze do hrnecku dame 1-3 lzicky caje a zalijeme horkou vodou. Nechame vyluhovat a pijeme. Voni po tom cely dum:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!