Kremrole-trdelníky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 170 ml mléka
- 600 g hladké mouky
- 50 g cukru
- špetka soli
- 70 g sádla
- 80 g másla
- 4 žloutky
- 1 lžíce rumu
- 25 g droždí
Postup Kremrole-trdelníky
Postup přípravy receptu
-
Zadělá se na kynuté těsto. Já jsem to dala do DPekárny(napřed tekuté potom sypké). Až je těsto vykynuté, tak jej rozválíme na placku asi 1/2 cm.Nakrájíme na 3-4 cm pruhy, které namotáme na kovové trubičky.
Nachystáme si dvě misky. Do jedné rozšleháme vejce a do druhé dáme pomleté ořechy.
Trdelníčky namáčíme do vajíčka a do oříšků (celé) a dáme na pečicí papír. Pečeme při 200°C asi 15 minut do zlatova.
Upečené ještě teplé poléváme nebo potíráme směsí: trochu rozpuštěného másla, trochu rumu, skořicový cukr (může být i krystal. cukr)