Podzimní řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
6 vajec
špetka soli
1 prášek do pečiva
220 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
100 ml oleje
3 lžíce kakaa
2 lžíce namletých mandlí (nemusí být)
3 lžíce horké vody
Krém:
1 šlehačka ke šlehání aspoň 33%
2 mascarpone
půl plechovky karamelového salka
Zdobení:
marmeláda
2 hořké čokolády
1 smetana ke šlehání
mleté mandle
pomeranč, citron

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme sníh se špetkou soli. Do žloutků přidáme moučkový cukr, 3 lžíce horké vody a šleháme do pěny. Pak přidáme olej, kakao, mandle a šleháme dál. Úplně nakonec mouku s práškem do pečiva, kterou dáváme postupně se sněhem. Když je vše smíchané, pečeme v plechu na zhruba 170 st asi 35 - 40 min.

  2. Krém: Vyšleháme šlehačku. Přidáme mascarpone, karamelové salko a šleháme dál. Necháme odležet v lednici, než se korpus dopeče.

  3. Dopečený vychladlý korpus jednou prořízneme. Na spodní část korpusu namažeme tenkou vrstvu marmelády, naneseme krém a přidáme druhou část korpusu. Pokud krém zbyde, naneste ho i na vrchní část korpusu. Nechte poté odležet v lednici.

  4. Ve smetaně rozpustíme čokolády a necháme trochu odpočinout. Na vychladlé řezy naneseme čokoládu a rozetřeme ji. Posypeme mandlemi. Necháme aspoň 2 hodiny v lednici ztuhnout.

  5. Když jsou řezy pořádně ztuhlé, nakrájíme je, dozdobíme pomerančem a citronem a můžeme servírovat. Přeji dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!