Ananas plněný krémem ze smetany a tvarohu

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 celý ananas
100 ml smetany ke šlehání
1 vejce
1 ČL vanilkového cukru
25 g moučkového cukru
1 PL rumu nebo rumové tresti
150-200 g vanilkového měkkého tvarohu
180 g tmavé čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Ananas rozpůlime a vydlabeme dužinu, kterou pokrájíme na menši kousky.

  2. Poté vychlazenou smetanu ušleháme dotuha.

  3. Vejce rozklepneme a oddělíme bílek od žloutku. Z bílku ušleháme tuhý sníh, který smícháme s vanilkovým cukrem a poté ještě se slehačkou. Žloutek našleháme s moučkovým cukrem, rumem a s kousky ananasu a tvarohem vmícháme do smetanového krému. Takto připraveným krémem plníme vydlabané půlky ananasu.

  4. Čokoládu nastrouháme a ozdobíme ananas naplněný krémem. Podáváme chlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!