Zelné závitky (holubky)

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 ks hlávkového zelí
1 kg mletého masa
500 g rýže
2 rajské protlaky
1-2 lžičky uzené papriky (koření)
1 lžičky Vegety
1 cibule
sůl
pepř
česnek
olej na osmahnutí

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme rýži a dáme stranou.

  2. Na pánvi si osmahneme na cibulce mleté maso, které ochutíme kořením, já používám uzenou papriku, vegetu pikant, sůl a pepř, můžeme použít i česnek.

  3. Takto připravenou masovou směs smícháme s uvařenou rýží a přidáme rajský protlak, důkladně promícháme popř. ještě dochutíme solí atd.

  4. Hlávkové zelí zbavíme košťálu a dáme vařit do většího vysokého hrnce tak, aby bylo zelí celé ponořené ve vodě. Vaříme do změknutí, poté hlávku zelí vyndáme, vychladíme a rozebereme na jednotlivé lupeny.

  5. Jednotlivé lupeny plníme masovo-rýžovou směsí a tvoříme závitky, které klademe vedle sebe do pekáče. Mírně podlijeme vodou a dáme zapéct na cca 20-30 min (podle trouby a podle vel. závitků).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!