Méďa dortík

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
7 vajec
7 lžic krystalového cukru
7 lžic polohrubé mouky
Tlapičky:
dortový korpus (z 5 vajec)
korpus (ze 7 vajec)
Krém:
7 vanilkových pudinků
2,1 l mléka
cukr dle chuti
3 másla
kakao
aroma sladká mandle
Falešný marcipán:
10 dkg sušeného mléka
20 dkg mletého cukru
voda dle potřeby
žlutá potravinářská barva
aroma sladká mandle

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Vyšlehám vejce s cukrem a přidám mouku.

  2. Na kakaový korpus jsem přidala 4 lžíce kakaa.

  3. Peču na pečícím papíře 170 - 180 °C. Upekla jsem 2 světlé korpusy a jeden kakaový.

  4. Krém: Uvařila jsem pudink a nechala vychladnout. Rozšlehala 3 másla s moučkovým cukrem a po lžících zašlehávala vychladlý pudink. Dochutila mandlovým aroma a cukrem. Část krému jsem oddělila a zašlehala kakao.

  5. Falešný marcipán: Suš. mléko a moučk. cukr jsem prosela přes sítko, přidala mandl. aroma a vodu. Vypracovala jsem hmotu a obarvila do žluta potravinářským barvivem.

  6. Dortové korpusy jsem promazala marmeládou a krémem. Slepila na sebe a vykrojila bříško, hlavu a uši medvídka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!