Hrušková čoko-bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
250 ml cukru moučky
375 ml polohrubé mouky
50 g másla
1/2 kelímku zakysané smetany
kypřící prášek
2 hrušky
1/2 čokolády na vaření
tuk
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Oddělené žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme do pěny, z bílků si ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny přidáváme hodně změklé (může být i rozehřáté) máslo, kysanou smetanu a mouku s práškem do pečiva.

  2. Nakonec vmícháme sníh a po zapracování dodáme oloupané na nadrobno rozkrájené hrušky a nadrobno nasekanou čokoládu na vaření.

  3. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme na 190°C cca 40-50 minut


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!