Kuřecí řízky na víně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g kuřecích prsíček
1 lžička steakového koření
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
50 ml koňaku
100 g anglické slaniny
120 g žampionů
120 g zelených fazolek (mražených)
bobkový list
špetka tymiánu
špetka mletého pepře
200 ml bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa řádně omyjeme, nakrájíme na plátky, jenom zlehka je po obou stranách naklepeme a nakonec posypeme steakovým kořením.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a kuřecí plátky na něm po obou stranách opečeme dozlatova.

  3. Opečené maso přelijeme koňakem a zapálíme (tím ho vlastně flambujeme). Pak plátky vyndáme z pánve a uchováváme v teple.

  4. Do pánve po mase dáme nadrobno nakrájenou slaninu, k ní přidáme nakrájené žampiony, rozmražené fazolky a krátce orestujeme.

  5. Pak vše zalijeme bílým vínem, přidáme koření, opečené maso a společně dusíme přibližně asi 10 minut.

  6. Kuřecí řízky na žampionovo-fazolkové směsi přeléváme vypečenou šťávou a podáváme s dušenou divokou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!