Zeleninový knedlik

Recepty, Přílohy

Suroviny

70 g slaniny, pokrájené na kostky
3 rohlíky (žemle)
3 PL mléka
2 – 3 vejce
sůl
pepř
muškátový ořech
50 g parmezánu
100 - 150 g šunky
1 vařená brukev
mrkev
kapusta
květák
zelený hrášek
1 PL másla

Postup přípravy receptu

  1. Postup – přepis z Praktické hospodyňky 7 dkg slaniny nakrájíme na kostečky, dáme ji rozpustit a přidáme ke 3 žemličkám, namočeným v mléce, které jsme si prolisovaly. Přidáme 2 – 3 celá vajíčka, trochu strouhané housky (stačí, ostrouháme-li žemličky před namočením), trochu osolíme, opepříme, přidáme prášek muškátového oříšku, trochu strouhaného parmezánského sýra, dle libosti sekané šunky nebo uzeného masa. Ke všemu pak přidáme předem uvařenou a nakrájenou brukev, mrkvičku, kapustu, květák, zelený hrášek a parmazánský sýr.

  2. Ubrousek se namočí ve vodě, potře máslem, směs do něho vloží, zaváže a 1 hod. vaří.

  3. Uvařený knedlik se krájí nití na lístky, sype smaženou houskou a mastí máslem. Podává se za příkrm k hovězímu masu se sardelovou nebo květákovou omáčkou při lepšim obědě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!