Zeleninovo-kuřecí pekáček

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí prsíčka
mražená zelenina nebo čerstvá zelenina
olivový olej
šlehačka
kečup
koření Adamova žebra
bazalka
trochu česneku
hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka naporcujeme, potřeme hořčicí, já měla plnotučnou a je možné použít i pikantnější. Pak jsem posypala kořením adamova žebra, posypala bazalkou, narovnala do pekáčku, pokapala jsem olivovým olejem a pocákala kečupem. Ještě jsem přidala rozmačkaný česnek na dochucení.

  2. Pak jsem podlila šlehačkou a dala do trouby zapéct. Ke konci pečení, když bylo masíčko měkké, jsem to vše posypala mraženou zeleninou Bonduelle, ta je zamražená v kouscích a dopekla ještě chvíli, jen aby zelenina trochu změkla, ale nerozpekla se.

  3. K tomu jsem uvařila brambory. Je možná i jiná příloha, třeba rýže, hranolky a jiné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!