Zeleninovo-kuřecí pekáček
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí prsíčka
- mražená zelenina nebo čerstvá zelenina
- olivový olej
- šlehačka
- kečup
- koření Adamova žebra
- bazalka
- trochu česneku
- hořčice
Postup Zeleninovo-kuřecí pekáček
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsíčka naporcujeme, potřeme hořčicí, já měla plnotučnou a je možné použít i pikantnější. Pak jsem posypala kořením adamova žebra, posypala bazalkou, narovnala do pekáčku, pokapala jsem olivovým olejem a pocákala kečupem. Ještě jsem přidala rozmačkaný česnek na dochucení.
Pak jsem podlila šlehačkou a dala do trouby zapéct. Ke konci pečení, když bylo masíčko měkké, jsem to vše posypala mraženou zeleninou Bonduelle, ta je zamražená v kouscích a dopekla ještě chvíli, jen aby zelenina trochu změkla, ale nerozpekla se.
K tomu jsem uvařila brambory. Je možná i jiná příloha, třeba rýže, hranolky a jiné.