Zeleninovo-kuřecí pánev

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsní řízky
2 žloutky
koření Adamova žebra (s mletou paprikou)
2 lžíce másla
sůl
1/4 hlávky květáku
1 pórek
5-6 velkých žampiónů
5 stroužků česneku
kořenící směs k přípravě zeleniny
sojová omáčka
100 ml smetany na vaření
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a povaříme ho ve slané vodě asi 5 minut.

  2. Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, okořeníme a promícháme se žloutky.

  3. Rozpálíme nepřilnavou pánev, lehounce ji vytřeme olejem a maso na ní asi 6 minut opékáme.

  4. Mezitím nakrájíme žampiony na čtvrtiny, pórek na kolečka a česnek na tenké plátky.

  5. K opečenému masu přidáme máslo a ve chvíli, kdy se rozpustí, vhodíme česnek.

  6. Necháme ho rozvonět a přidáme žampióny.

  7. Jakmile lehce změknou, přidáme kolečka pórku a necháme je zavadnout.

  8. Přilijeme smetanu, okořeníme, zvýšíme teplotu a tekutinu v pánvi zredukujeme asi na polovinu.

  9. Posypeme pažitkou a podáváme s rýží, kuskusem bulgurem nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!