Kuřecí krupicový vývar s vejcem

Recepty, Polévky

Suroviny

2,5 l vody
4 kuřecí hřbety
1 mrkev
1 cibule
2 stroužky česneku
2 výhonky řapíkatého celeru
dle chuti - nové koření, pepř, bobkový list, sůl
Dokončení:
hrubá krupice
asi 3 vejce
obrané maso z vývaru
zelenina podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí hřbety a zeleninu s kořením dáme na hodinu vařit. Poté vyjmeme, obereme hřbety a mrkev s celerem nakrájíme.

  2. Do vývaru sypeme zhruba půl hrnku hrubé krupice a stále mícháme.

  3. Přivedeme k varu a přidáme zeleninu, třeba mraženou. Poté přidáme rozšlehaná vejce a dvě minutky povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!