Tinola - filipínská kuřecí polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 kuřete
2 lžíce ghí (přepuštěného másla)
2 velké cibule
6 stroužků česneku
kousek čerstvého zázvoru (asi 4 cm)
3 mrkve
1 střední cuketa
1/2 hlávky bílého zelí (výborné je špičaté)
sůl
pepř
K podávání:
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce citrónové šťávy
špetka pepře

Postup přípravy receptu

  1. Kuře dáme vařit do dostatečného množství vody. Oloupané cibule nakrájíme na kostičky, stroužky česneku nadrobno a oloupaný zázvor buď nastrouháme nebo také nakrájíme nadroboučko. V pánvi rozehřejeme ghí a na něm nakrájenou zeleninu zlehka opečeme, vše by mělo být měkké, ale ne zbarvené dohněda. Orestovanou směs přidáme do hrnce ke kuřeti. Mrkve nakrájíme na širší kolečka a také přidáme do hrnce. Necháme asi 30 minut vařit.

  2. Cuketu nakrájíme na čtvrtkolečka a po 30 minutách přihodíme do hrnce. Necháme ještě 5 minut vařit. Měkké kuře vyjmeme z hrnce a přidáme zelí nakrouhané na nudličky, pak ihned vypneme. Maso obereme z kostí a vrátíme do polévky. Nakonec polévku dochutíme solí a čerstvým pepřem.

  3. Sójovou omáčku smícháme s citrónovou šťávou a špetkou pepře, dáme do mističky a podáváme zvlášť, každý si svoji porci v talíři dochutí podle svého. Polévka je výborná do zimních dnů, krásně zahřeje a pomůže při nachlazení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!