Zeleninové řezy s kuřecími proužky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 velké kuřecí prso
1 střední cuketa
1 velká mrkev
2 střední brambory
1 červená cibule
2 jarní cibulky
2 vejce
1/2 šálku hladké mouky
50 g čedaru
sůl
pepř
2 rajčata
3 lžíce nastrouhaného parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu a mrkev nastrouháme na hrubé slzy, oloupané brambory nastrouháme na jemno, přimícháme nasekanou červenou cibuli a nakrájenou jarní cibulku, přidáme vejce, mouku, nastrouhaný čedar, sůl a pepř a vše promícháme.

  2. 1/2 směsi rozetřeme do tukem vymazané zapékací misky.

  3. Kuřecí prso nakrájíme na dlouhé úzké proužky a narovnáme je na vrstvu směsi.

  4. Pak rozetřeme zbytek směsi.

  5. Rajčata nakrájíme na kolečka a naklademe na povrch. Nakonec každé rajče posypeme nastrouhaným parmazánem.

  6. Zapékáme v troubě rozehřáté na 200 °C asi 25-30 minut.

  7. Podáváme teplé se zeleninovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!