Sumeček africký s pórkem a bramborami

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g sumečka afrického
4 brambory
5 rajčat
1 pórek
olej
sůl
Na zalití:
100 g uzené slaniny
1 lžíce mleté papriky
2 dl bílého vína
Na posypání:
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Rybu nakrájame na hrubšie rezance. Zemiaky a paradajky narežeme na plátky, pór na kolieska.

  2. Do vymasteného pekáčika skladáme: polovicu zemiakov, polovicu ryby, polovicu paradajok a polovicu pórku. Pokvapkáme olejom, osolíme. Vrstvy ešte raz opakujeme, opäť pokvapkáme olejom a osolíme.

  3. Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Odstavíme a vmiešame do nej papriku. Zmiešame s vínom a celú zmes vylejeme do pekáčika.

  4. Zakryté dusíme v rúre na 180°C cca 40 minút. Pred dopečením odkryjeme a ešte 10 min dopekáme odkryté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!